Dit weblog is een verzamelplek van al mijn gehaakte, genaaide en geknutselde creaties. Er komen ook regelmatig kinderknutsels voorbij. Kijk rustig rond!
RSS

20 maart 2013

Patroon en werkbeschrijving appel-portemonneetje

Gebaseerd op het patroon van de "geldverslinder" uit de Knippie.

Om het appel-portemonneetje te maken heb je groene stof nodig (of rood, of geel) en wat restjes vilt waarmee je het steeltje en het blaadje kunt maken (geel/bruin en groen). Daarnaast natuurlijk nog naaigaren, fiberfill, en een rits van 15 cm.

De foto's zijn niet helemaal super qua kleur en belichting, maar dat komt omdat ze allemaal 's avonds onder lamplicht zijn gemaakt.

Knip de patroondelen uit. Knip elk deel 2x.
Je hebt nu 2 hele appels en 4 stukken halve appel. 


Maak het steeltje en het blaadje van vilt. 
Knip het steeltje en het blaadje 2x uit en naai ze met een festonsteek aan elkaar. Vul het op met bijvoorbeeld fiberfill. Naai het blaadje aan het steeltje vast. Op het blaadje kun je nerven borduren.


Strijk bij de 4 stukken halve appel een vouw op 1cm langs het rechte stuk. 


Nu neem je de 4 stukken halve appel en de rits, en deze speld je aan elkaar vast. Hierbij liggen de lapjes stof met de verkeerde kanten tegen elkaar oftewel met de vouw naar de binnenkant.Naai nu de rits vast en zet de uiteinden van de rits met een paar steekjes tegen elkaar vast.


Naai vervolgens helemaal rond, langs de buitenrand van de appel, zodat de stof overal aan elkaar vast zit.

Pak ook de 2 hele appels, en naai deze ook aan elkaar. Naai hier het steeltje op de volgende manier aan vast: 


Vervolgens doe je de rits half open en leg je beide appels bovenop elkaar. De goede kanten zitten tegen elkaar aan, het steeltje verstopt tussen de appels. Stik weer helemaal rond, knip overtollige stof weg, werk de naad af met een zigzagsteek tegen het rafelen, en keer de appel vervolgens binnenstebuiten. Voilà! 


En met een beetje fantasie en kleine aanpassingen maak je met gemak een tomaat/sinaasappel/wortel-portemonneetje/tasje/zakje ;) Ook leuk als knikkerzak!

0 comments:

Een reactie posten