Dit weblog is een verzamelplek van al mijn gehaakte, genaaide en geknutselde creaties. Er komen ook regelmatig kinderknutsels voorbij. Kijk rustig rond!
RSS

28 december 2013

Crochet Along - Stripey Blanket

Je zou echt haast denken dat ik bang ben dat ik me ga vervelen de komende tijd. Ik heb namelijk besloten om mee te gaan doen met de "Crochet Along - Stripey Blanket". Via twee weblogs (deze en deze) en een Facebook-groep die inmiddels uit de kluiten gewassen groot is, komt er vanaf 3 januari elke week een stukje patroon online van een prachtige, gestreepte deken. Als je de aantallen moet geloven zijn er op dit moment al meer dan 1000 mensen die hebben aangegeven mee te doen met dit project.
Het is het soort project waar ik mezelf niet zo snel aan waag, omdat ik bang ben dergelijk grote dingen niet af te maken. Maar aangezien ik de komende 8 maanden thuis mag zijn (vakantie, zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof), en omdat het me al een hele tijd leuk lijkt om een echt grote deken te haken, en omdat je dit als het ware 'samen' met anderen tegelijk doet, jaaaaa.... wie weet gaat dit wel lukken. Ik heb twee dagen met het idee gelopen of ik mee zou doen of niet, maar toen ik 's nachts zelfs droomde over de keuze van de kleuren voor de deken heb ik de knoop maar doorgehakt.

En vandaag kwamen de bestelde bolletjes acrylgaren (Stylecraft special DK) binnen. Mooie, warme kleuren. Voor een lekkere warme, zachte deken op de bank. In plaats van de fleecedeken van 5,99 van Blokker. Zelfgemaakt is toch veel leuker :)
Het is wel moeilijk om de kleuren allemaal goed op de foto te krijgen. Op mijn foto lijkt het net allemaal wat te paarsig/rozig. Het is meer rood/bruin! Daarom hieronder ook even de kleuren volgens de webshop, dan komen ze wat beter tot hun recht dan mijn eigen foto.Een van de kleuren moet ik gaan reserveren voor de rand, maar ik weet nog niet welke...

Nu ben ik wel heel benieuwd hoeveel tijd er in de deken gaat zitten, want ik heb natuurlijk ook nog heel veel andere dingen in m'n hoofd die ik wil gaan doen. En ja, als de kleine er eenmaal is..... hoeveel tijd zal ik dan nog overhouden? We zullen het zien! De komende dagen ben ik nog druk om wat kleine UFO's (unfinished objects haha) af te maken, zodat ik straks met volle aandacht aan de deken kan beginnen!

4 comments:

Daantjes creaties zei

Wat een mooie kleuren! En een leuk blog. Ik ga je volgen hoor. Ben ook pas gestart met bloggen, en het valt niet mee om volgers te krijgen, haha. Ook ik doe mee met de crochet along. Ben ook ontzettend benieuwd of het haalbaar is met alles wat "moeders" erbij horen te doen.
Groetjes Danielle

quiltmarjanneke zei

Het gaat je vast lukken met deze mooie kleuren! Ik doe hem in paars tinten. Succes! Samen komen we er wel!

Huis en Haak zei

Jaaaa...ik doe ook mee! Je hebt mooie warme kleuren; wordt vast een heerlijke deken. Dit initiatief is ook leuk voor ons om meer volgers te krijgen. Ben zelf net begonnen met een blog nadat ik al meer dan een jaar andere blogs volg. Zo leuk als anderen is leuks op jouw blog vermelden! Alvast succes met je deken!

Corine zei

Bedankt voor jullie lieve en leuke berichtjes! En wat leuk dat ik er gelijk al een paar volgers bij heb :)
Vanavond ga ik beginnen aan m'n deken en ik zal er binnenkort ook gauw een keertje over bloggen. En jullie blogs ga ik ook gauw een keer lezen!
Jullie ook veel plezier met het haken :D
groetjes, Corine

Een reactie posten