Dit weblog is een verzamelplek van al mijn gehaakte, genaaide en geknutselde creaties. Er komen ook regelmatig kinderknutsels voorbij. Kijk rustig rond!
RSS

7 maart 2017

Vlindertje van vilt

Dit is een echt tadaaa-moment. Ruim drie jaar geleden kreeg ik een pakketje kado waarmee ik twee vilten vlindertjes kon maken. Mijn bedoeling was om er eentje (of alle twee) te maken voor in het wiegje van de baby waarvan ik toen zwanger was. Deze baby is inmiddels al weer drie jaar oud en ik ben opnieuw zwanger. Het was dus de hoogste tijd om eindelijk eens een vlindertje te gaan maken.
Ik vind het werken met vilt erg leuk, maar het is wel erg bewerkelijk en ook een hoop gepriegel. Dat heeft me er lange tijd van weerhouden om ermee te beginnen. Maar nu, met deze baby op komst, wilde ik toch echt echt echt dat er een vlindertje boven het wiegje zou hangen. En het is gelukt, de vlinder is klaar en hangt er! Nu is het wachten op de kleine jongen die eronder komt te liggen :)
En dan nu de foto's van de making-of, en het eindresultaat:


Het begin, het maken van het hoofdje, is altijd een spannend klusje. Is het formaat goed zo? Kloppen de verhoudingen? Zit de goede vorm erin? Ik was best heel tevreden over dit resultaat :) 

Al het vilt is uitgeknipt en ik ben klaar om alle onderdelen aan elkaar te naaien en de versieringen er op te borduren.

En dan begint het al ergens op te lijken! 

Maar, dan moet je niet naar de achterkant kijken ;) En het wordt nog een heel gepriegel om het lijfje (rug en buik) mooi en netjes aan elkaar vast te naaien.


Het boeketje dat dit vlindertje vast heeft is zo klein, maar mega-schattig.

En daar vliegt hij dan! 


En zo hangt het vlindertje in de wieg. 


Over de wieg valt ook nog een verhaal te vertellen. De wieg is 62 jaar oud. Mijn opa was timmerman en maakte de wieg van afvalhout. Toen mijn opa met het hout voor de wieg thuis kwam, schijnt mijn oma gezegd te hebben: "Ga je daar een wieg van maken? Van dat vieze, oude hout?" Maar mijn opa was creatief en maakte dit prachtige wiegje. Mijn moeder was de eerste baby die er in heeft gelegen. Daarna haar drie broers, en daarna haar drie eigen kinderen (waaronder ik). Het wiegje bleef bewaard en toen ik ruim 6 jaar geleden zwanger was van onze eerste, hebben we nieuwe bekleding genaaid en een nieuwe matras op maat laten maken. Naast onze kinderen hebben ook twee kinderen van mijn zus inmiddels in dit wiegje gelegen. Onze baby wordt de twaalfde baby die in dit wiegje gaat slapen.
Het blijft heel bijzonder voor mij dat dit wiegje nu nog in gebruik is!
Over mijn opa en oma schreef ik al eerder een verhaal hier op mijn blog.

0 comments:

Een reactie posten